Vegán Édesburgonyás fánk golyócskák

Vegán Édesburgonyás fánk golyócskák

Hozzávalók:

400 g Édesburgonya

200 g Gluténmentes liszt(bármi amit találsz otthon megfelel) én útifűmaghéj lisztet használtam

16 g élesztő

1, 5 evőkanál eritrit

1 csipet őrölt szegfűszeg

1 csipet só

1 csipet fahéj

Kókuszolaj a sütéshez

Tálaláshoz: Cukormentes málna lekvár

Hempergetéshez : 1 tk fahéj 2 csomag vaníliás eritrit

Elkészítés : Az édesburgonyát héjában, egészben 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük.Majd ezután a lehűlt édesburgonyát meghámozzuk, összetörjük, és kimérünk belőle 250 grammot. Egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, az eritritet, a sót és a fűszereket, belekeverjük az édesburgonyát, és kb 50 ml vizet adunk hozzá, majd lefedve kelni hagyjuk egy bő fél órát. A megkelt tésztának kicsit nyúlósnak kell maradnia, különben sütés közben szét reped majd.

A kókuszolajat felforrósítjuk. A kezünket beolajozzuk, és kicsi, golyókat formázunk a tésztából, amiket rögtön az olajba dobunk. 4-5 perc alatt , aranybarnára sütjük őket, majd egy szűrőkanállal lecsöpögtetjük. Ezután a vaníliás eritrites fahéjas keverékébe dobjuk a golyócskákat, majd jól megforgatjuk benne őket.

Fincsi málna lekvárral találjuk őket 🙂

Jó étvágyat! 😊