Rakott Cukkini

Sziasztok! Hétvégére is hoztam nektek egy remek receptet! :)

Rakott Cukkini

Hozzávalók: 4 db cukkini 4 dl kókusztejszín 2 doboz vegán tejföl (ha valaki nem érzékeny akkor mehet 1 nagy doboz tejföl) 2 házi tojás 1 púpos kk bambuszrost liszt 40 dkg reszelt növényi sajt 2 gerezd fokhagyma 1 ek olívaolaj kapor petrezselyem kurkuma só bors

Elkészítés: A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.

Eközben elkészítjük az öntetet. A 4 dl kókusztejszínt a vegán tejföllel, 2 tojással, bambuszrost liszttel, 2 gerezd préselt fokhagymával, a reszelt sajt felével, 1 ek olívaolajjal, szárított vagy aprított friss kaporral és petrezselyemmel, pici kurkumával, sóval, borssal alaposan kikeverjük.Miután a cukkini kiengedte levét, lemossuk róla a sót.

Egy hőálló tál aljába szórunk a maradék reszelt sajtból, ügyelve, hogy maradjon bőven a tetejére is. Ízlésesen elhelyezzük a cukkini szeleteket, majd ráöntjük az öntetet, a maradék sajttal megszórjuk, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tolva pirulásig sütjük.Jó étvágyat!