Gluténmentes csöröge
Hozzávalók:
250 g túró (ha tejfehérje érzékeny vagy akkor totu)
12 dkg kókuszvaj
3 evőkanál eritrit
200 g mandulaliszt vagy bambuszrostliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál eritrit porcukor
1 fél citrom leve
2 dl kókuszolaj
Elkészítés
A túrót, a tojással, édesítővel és a citromhéjjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a puha kókuszvajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk.
Kézzel még dolgozunk egy keveset rajta, könnyen gyúrható tésztát kell kapjunk. Lisztezett felületen, nyújtófával 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk, és formázzuk. Közepesen forró kókuszolajban sütjük. Az első felét lefedve, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás, vagy fahéjas eritrit porcukorral megszórjuk.
A végén cukormentes lekvárral fogyasztjuk
További bejegyzések
Ha megéheztél
Amennyiben a recepteket olvasva megéheztél és nem szeretnél várni azzal, amíg beszerzed a hozzávalókat és elkészíted az ételeket, akkor gyere el a Gladiátor Bistróba, ahol személyesen találkozhatsz velem, és én pedig elkészítem az egyik Mentes Street foodomat, amit azonnal meg is tudsz kóstolni!
Értesülj elsőként újdonságainkról.