Gluténmentes csöröge

Hozzávalók:
250 g túró (ha tejfehérje érzékeny vagy akkor totu)
12 dkg kókuszvaj
3 evőkanál eritrit
200 g mandulaliszt vagy bambuszrostliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál eritrit porcukor
1 fél citrom leve
2 dl kókuszolaj

Elkészítés
A túrót, a tojással, édesítővel és a citromhéjjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a puha kókuszvajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk. Kézzel még dolgozunk egy keveset rajta, könnyen gyúrható tésztát kell kapjunk. Lisztezett felületen, nyújtófával 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk, és formázzuk. Közepesen forró kókuszolajban sütjük. Az első felét lefedve, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás, vagy fahéjas eritrit porcukorral megszórjuk. A végén cukormentes lekvárral fogyasztjuk