Vegán székelykáposzta

Hozzávalók:
0.5 kg savanyú káposzta
5 evőkanál olívaolaj
300g csiperke gomba
1 vöröshagyma
1,5 kk. őrölt paprika
100 ml száraz vörösbor
Himalája só,
frissen őrölt bors ízlés szerint
Vegaföl a tálaláshoz

Elkészítés:
A káposztát öblítsd át, majd kezd el pirítani az olívaolajon. Szép lassan elfő a leve, és picit megpirulnak, akkor jó. Jöhet a fűszerezése egy kis sóval, borssal, babérlevéllel. Kockázd apróra a vöröshagymát és a gombát.Egy edényben forrósíts egy kis olívaolajat, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, mehet rá a piros paprika, és dobd rá a gombát. Amikor már kezdenek barnulni, részletekben öntsd alá a vörösbort, majd várd meg, hogy elfőjjön. Keverd össze a káposztát a gombával, forrald össze még egyszer, és készen van az isteni székelykáposzta vegaföllel ajánlom 😉