Vegán rebarbarás epres süti

Hozzávalók:
150 g kesudió
100 g aszalt sárgabarack
100 g dió
50 g kókuszreszelék
50 g kókuszliszt
60 g kókuszolaj
50 g eritrit
Töltelékhez:
200 g eper
500 g rebarbara
400 ml víz
1 tk konjak liszt (keményítőnek)
1 rúd vanília kikapart belseje
Ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
A süti alapjához az aszalt sárgabarackot néhány percre forró vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljon. A kesudiót, a diót és a kókuszreszeléket egy aprítóba tesszük és homogén masszává aprítjuk. Ezután belekeverjük a leszűrt sárgabarackot, a kókuszolajat, az eritritet és a kókuszlisztet, majd újra formázható masszává aprítjuk. A kész keveréket egy piteformába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A töltelékhez az epret és a rebarbarát az eritrittel, a vaníliával és a víz háromnegyedével egy gyorsforralóba tesszük, felfőzzük, majd a keményítőt (konjak liszt) kikeverjük a maradék vízzel és besűrítjük vele. Néhány perc forralás után félretesszük, és kicsit hagyjuk lehűlni. Az időközben megdermedt alapba simítjuk a tölteléket, majd a hűtőbe tesszük kidermedni. A legjobb, ha hagyjuk állni egy egész éjszakát.