Vegán Gluténmentes Cékla Burger

Sziasztok! 😊

Nagyon sokan kértétek tőlem, hogy készítsek egy Vegán Burger receptet. 🍔 Szerettem volna nektek kedvezni, ezért elhoztam most nektek 🥰😊

Vegán Gluténmentes Cékla Burger

Hozzávalók :

Cékla pogácsa :
25 dkg nyers cékla
2 gerezd fokhagyma
1 bögre csicseriborsó
1 evőkanál útifűmaghéj
3 evőkanál lenmagpehely
1 fej lilahagyma
2,5 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint himalája só, bors

Hamburger összerakásához:
Gluténmentes Hamburger buci
Saláta
Lilahagyma lekvár
Vegán majonéz

Elkészítése a cékla pogácsának:

A lenmagpelyhet összekeverjük 5 evőkanál meleg vízzel és 10 percig hadjuk állni. A céklát megpucoljuk, majd lereszeljük egy kislyukú reszelőn. A hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a sót és a fokhagymát. A csicseriborsót aprítóban nagyjából pépesítjük össze, hogy kissé darabos maradjon. Ezután összekeverjük a céklás hagymás alappal. Ezután hozzáadjuk a (útifűmaghéj, himalája só, bors, kömény, füstölt paprika) és alaposan keverjük össze. Ezután már csak kisütjük és ízlés szerint összerakjuk a Vegán Gluténmentes Cékla Burgert ! 😉