Rakott köles

Hozzávalók:
1 kg darált hús
6 db tojás
Ízlés szerint himalája só és bors
25 dkg köles
1 csokor friss petrezselyemzöld
Tejföl ízlés szerint

Elkészítés:
A darált húst a tojásokkal összegyúrjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A felét egy közepes méretű tepsibe lapítjuk a tenyerünkkel. Ezután a kölest háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájákat is. Egy tálba öntjük a leszűrt kölest, a tojásos masszát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Óvatosan összekeverjük és a már tepsiben lévő húsos rétegre öntjük, majd befedjük a másik réteggel. 185 fokos sütőben, 25 percig sütjük. Ezután kockákra vágjuk, majd tejföllel megkenjük, és visszatesszük további 5 percre a sütőbe. Savanyúsággal ajánlom mindenkinek