MIVEL TUDOD MEGELŐZNI AZ ŐSZI DEPRESSZIÓT?

Mi is a depresszió? Van más megoldás a gyógyszeren kívül? Vajon ez csak ősszel erősödik fel? Olvasd tovább és megkapod a válaszokat…

Depresszió szó jelentése:

  1. Reménytelenség lelkiállapota, amelyet boldogtalanság, levertség, nagyfokú lehangoltság, búskomorság jellemez. Ahogy elolvasom a szó jelentését, az jut az eszembe, hogy sok embert látok ebben az érzelmi állapotban élni. Ezt ti is megtudjátok figyelni. Szoktam mondani, hogy üljetek le egy padra, és figyeljétek meg az embereket. Ahogyan viselkednek, ahogyan mozognak, ahogyan kinéznek, ahogyan öltözködnek, ahogyan kommunikálnak.

Egy pár perc alatt sok információt be lehet gyűjteni.

Ez egy olyan állapot, ami nem túl kellemes, de ettől még akár minket is megérinthet. Ha szerencsések vagyunk, akkor viszont csak másokon tapasztaltunk ilyen állapotot. Mindenképp érdemes tudni, hogy mi az, amivel lehet ezen változtatni. Én nem javaslom, hogy ezzel az állapottal olyan „szaktekintélyhez” forduljunk, aki nyugtatókkal és antidepresszánsokkal akar majd teletömni, mint az általa vélt egyetlen megoldásként. A depresszió az bizony egy társadalmi probléma. Egy probléma kezelésének legjobb módszere, ha a kiváltó okát kezeljük, azaz a forrását.

Nézzük csak miért is lehet az ember levert, lehangolt, búskomor?

Az egyik fő oka a testünk nem működik jól. Nincs energiája. Aki fáradt, kimerült, az biztosan nem fog mosolyogni őszintén. Itt máris megvan az egyik forrás gond, a testünk rossz állapota.

Hogyan tudod a testedet energikussá tenni?!
Aludj eleget
Méregteleníts (erről majd bővebben fogok írni)
Szedj sok vitamint és elektrolitokat
Törekedj a jó minőségű ételek fogyasztására (Rami konyhája kiváló receptekkel szolgál
ehhez és a Gladiátor Bistróban meg is tudod kóstolni ezeket) Mozogj vagy sportolj minden nap, de legalább heti 4 szer!

A másik fő oka a reménytelenségnek és a boldogtalanságnak egy picit már összetettebb, és ezért igen fontos. Akinek a céljai meghiúsultak, az reménye vesztett lesz. Akinek pedig a környezetében negatív és rosszindulatú emberek vannak, az szépen lassan elvérzik.

Itt ugye találtunk is két mentális problémát, amit kezelni kell

Hogyan tudod a mentális problémáidat helyre rakni?
A meghiúsult célokokat érdemes úgy rehabilitálni, hogy megnyugodva ránézel mi az, amiért meghiúsult, és kidolgozol rá egy megoldást, egy tervet, amivel akár újra neki tudsz vágni. Persze csak ha van kedved hozzá. Sokszor már az is jó érzéssel tölti el az embert, ha van egy megoldása.
Gondolj ki új célokat, mert az új célok kitűzése igen jó állapotba tudja hozni az embert, és fel tudja villanyozni új energiákkal.
Ismerd fel kik azok az emberek, akik negatívak, rosszindulatúak a környezetedben. Majd ezek után szüntess meg velük minden nemű kapcsolatot. Hidd el csak jobban leszel…

Ha ezeket a lépéseket megteszed, akkor változni fogsz, és az életed is elkezd felfelé ívelni. A test és a lélek kéz a kézben jár. Így oda kell figyelned mindkettőre!

„Én úgy lógok ki a sorból, hogy nem állok be!”

Minden fogyókúra, a hűtőszekrény nyitogatásával kezdődik…
15 éve azért fejlesztem magam, hogy a mindennapi táplálkozásaink élvezhetőek legyenek.

Meg kell értened, NE FOGYÓKÚRÁZZ!
Válts életformát, élj egészségesen, lakj jól, az étkezéseid alkalmával használj minőségi alapanyagokat.

Nem minden élelmiszer táplálék, de minden táplálék élelmiszer.

Ennek az elvnek mentén élem az életem, és készítem el az emberek kedvenc ételeinek egészséges verzióját!

Tarts velem, irány az egészséges ételek világa!