MIVEL TUDOD HAMAR FORMÁBA HOZNI MAGAD A HÚSVÉTI NAGY EVÉSZETEK UTÁN?!

Lehetséges, hogy többet ettél a kelleténél? Esetleg több volt a cukor és zsír mint amire szüksége lett volna a szervezetednek?

A válasz könnyen meglehet, hogy IGEN lesz!
Sziasztok drágáim!

Szeretném megosztani veletek az egyik olyan titkos „ fegyveremet” , amit akkor szoktam használni, ha egy picit elszalad velem a ló láb és képes vagyok a kelleténél többet enni. Ami persze nem azt jelenti, hogy hosszú heteken – hónapokon keresztül így eszem, hanem mondjuk van egy 4 – 5 napos ünnep.
Azért tudom ezt nyugodt szívvel megtenni, mert tudom, hogy a felszaladt kilókat pár nap alatt le is fogom adni!

A jó hír az az, hogy ez a pár nap nem képes arra, hogy masszív zsír réteget alakítson ki a szervezetünkben még annak ellenére sem ha túltoltuk az egészségtelen vagy éppen egészséges ételek mennyiségét. A szervezetnek persze nem használ az ilyen jellegű táplálkozás, de még hamar vissza tudjuk fordítani az optimális működésébe!

Hogyan?
Kövessük egy klasszikus rajzfilm figura Popey példáját aki a mesében az erejét A spenótból nyerte, ami egy olyan zöldségféle, aminek a fantasztikus élettani hatásai vannak :

Nevezetesen :
Kimagasló C, E , K , A , B 3,6,9 vitamin tartalma ezen felül gazdag Kálciumban ,Magnéziumban és Vasban is !
Jelentős mennyiségű rost található benne ,ami tisztítja és méregteleníti a szervezetet és a vércukor szabályozásban is jeleskedik !
A spenótban 13 flavonoid azaz olyan anyag található ,ami lecsökkenti a testünkben lévő káros oxidatív folyamatokat, ami nagy részben a daganatos betegségek kialakulásáért felelős.
Ezek mellet ismert még gyulladáscsökkentő hatása, ami jól jöhet ha mozogni szeretnénk megtéve ezt épp izületekkel!
És persze nem mellékesen a méregtelenítő, emésztés elősegítő, vércukor szabályozó és magas rost tartalmának köszönhetően oroszlán szerepet vállal abban, hogy hamar megszabaduljunk a plusz kilóktól!
Ezért szoktam én mondani, hogy Fogyás gyorsító hatása is van! Ezért én azt javaslom, hogy érdemes beépíteni a mindennapjainkba akár zöld turmixok azaz smoothie formájában is!
Ha egy ilyen turmixal indítjátok a napotokat, nem csak energikusak lesztek, hanem hamar újra fit formában lesztek!
Íme akkor egy 3 perc alatt elkészíthető reggeli SPENÓTOS – ZÖLDALMÁS TURMIX

Hozzávalók:
1 zöld alma ( lehetőleg bio )
1 cm gyömbér
fél citrom leve
100 g (bébi) spenót (Lehetőleg bio )
2 g himalájai só
4 dl szűrt víz

Elkészítés :
Összevágod,majd le turmixolod a hozzávalókat.

Spinach-smoothie-03-720x540.jpeg

Egészségetekre ! Rami a mentes ételek specialistája! „Célom, hogy az emberek egészségesen étkezzenek,a fogyás csupán mellékhatás!” Rami a mentes ételek specialistája