MIVEL INDÍTOM A REGGELT, HOGY ENERGIKUS LEGYEK, ÉS MEGŐRIZZEM A FIATALSÁGOMAT?

MIVEL INDÍTOM A REGGELT, HOGY ENERGIKUS LEGYEK, ÉS MEGŐRIZZEM A FIATALSÁGOMAT?

Szerinted is fontos, hogy energikus légy? Vajon a testünk fiatalon tartása genetikus, vagy lehet érte tenni? Elmondom, hogy én mit teszek minden reggel, hogy ezt megőrizzem!

Szerintem az energia mindennek az alapja. Magamon is szoktam tapasztalni, hogyha fáradtabb vagyok a kelleténél, minden tevékenységem nehezebb. Például nem vagyok olyan vidám, nincs kedvem beszélni, sokkal kevésbé vagyok érdeklődő és lelkes, olyankor azt érzem, hogy az élet nehéz és egy valódi erőfeszítés. A feladatok sokkal inkább problémáknak tűnnek. Lehetséges, hogy ezt néha te magad is tapasztaltad már. Valljuk be, ez nem egy kívánatos állapot.

Én, ha választhatok, márpedig a választás lehetősége mindenki számára adott, akkor a kirobbanóan energikus, vidám, fiatalos, egészséges és célokkal teli életet és mindennapokat választom.

Úgy gondolom, hogy a testünk fiatalon tartása sokkal inkább a tevékenységeinken fog múlni, mint sem a genetikai adottságainkon. Nekem van egy úgynevezett reggeli rutinom, ami beindítja a napomat, energikussá tesz, és hosszú távon a testem fiatalon tartását is elősegíti. Lássuk akkor…! Eleget alszok: az alvás mennyisége és minősége rendkívül fontos. Ezt nevezhetném a reggeli rutin megalapozójának! Időben felkelek, így jut idő mindenre, nem kell kapkodnom és nem vagyok feszült. Iszom egy jó nagy pohár csalán teát, citrommal, ugyanis a szervezet az este folyamán méreganyagokat választ ki, és ezzel a teával elősegítem a kiürülését. A mérgek csak elszívják az energiánkat.

Egy gyors gimnasztikát végzek, amivel átmozgatom az este alatt elgémberedett testemet. Ez max 5 perc.

Veszek egy pár perces zuhanyt, ahol 5-5 alkalommal hideg majd meleg vizet engedek a testemre. Ez is javítva az immunrendszeremet és a bőröm feszességét. Csinálok egy zöld smoothie-t. Ebben különböző bio zöld levelek találhatóak, teszek bele egy pici kollagént, egy csipet himalájai sót, és felöntöm valamilyen bio zöldséglével (cékla-, répa- vagy paradicsomlé), és végezetül bele vágok egy bio almát. Ezt az egészet jól össze turmixolom és megiszom. Ha esetleg nem tudom az egészet meginni, akkor magammal viszem a maradékot, hogy napközben elfogyasszam. Beveszem a vitaminjaimat!

Végezetül elfogyasztok egy evőkanál Omega 3 olajat. Ezen a 8 ponton szigorúan átmegyek a hét minden napján! Volt már aki megkérdezte tőlem, hogy mi a titkom, hogy ennyire energikus vagyok és smink nélkül is ilyen a bőröm, és a hajam is dús és erős.

Neki is elmondtam a reggelemet és azt, hogy ezt mennyire fontosnak tartom. Sajnos azonnal jött az akadály, hogy hát erre neki nincs ideje, mert reggel van egy csomó más dolga, meg a gyerekeket kell rendezni, és sorolta a kifogásokat. Persze, én ezt megértem, de az idő vasfoga nem ilyen megértő. Őt nem érdekli, hogy te miért nem tudod vagy akarod őt lelassítani. Én sem, és senki más sem tudja a te életminőségedet javítani, ezt sajnos neked kell megcsinálnod. Jobb, ha mihamarabb elkezded, mert az öregedés nem pihen és vár egy percet sem.

Nem mellesleg a fent leírt pontok, ha rutinosan haladsz végig rajtuk, akkor kb 20 percet vesznek igénybe, de nem 20 percet adnak hozzá az életedhez!!! Az, ha a reggelt így kezded és rendszeressé teszed a zöld turmixokat - hatalmas lépés, de akkor lesz igazán teljes, ha napközben is minőségi és egészséges ételeket fogyasztasz! Erre a legjobb hely a Gladiátor Bistró! (térkép)
„Én úgy lógok ki a sorból, hogy nem állok be!”

Minden fogyókúra, a hűtőszekrény nyitogatásával kezdődik… 15 éve azért fejlesztem magam, hogy a mindennapi táplálkozásaink élvezhetőek legyenek.

Meg kell értened, NE FOGYÓKÚRÁZZ!
Válts életformát, élj egészségesen, lakj jól, az étkezéseid alkalmával használj minőségi alapanyagokat.

Nem minden élelmiszer táplálék, de minden táplálék élelmiszer.
Ennek az elvnek mentén élem az életem, és készítem el az emberek kedvenc ételeinek egészséges verzióját!

Tarts velem, irány az egészséges ételek világa!

Rami
A mentes ételek specialistája