MILYEN VITAMINOK JÓK AZ ENDOMETRIÓZISA?

Te szedsz vitaminokat? Tudtad, hogy van olyan vitamin, ami nem jó az endometriózisra?

A vitaminok azok a mikrotápanyagok, amelyekre szükségünk van akkor, ha szeretnénk, hogy az endometriózis, mint betegség, jobb állapotba legyen.

Tehát ezek szerint a vitaminok gyógyítják az endót?!

A válasz inkább úgy lesz a helyes, hogy a vitaminok magát a testünket, a sejtjeit, a szerveit, és az ezek közötti információ közvetítést javítják. Az a szervezet, amely erős, egészséges, energikus - az sokkal inkább ellenálló egy betegséggel szemben, vagy annak az újra kialakulásával szemben. Sok nőnek - köztük nekem is - műtét útján kezelődött az endó. Azt viszont minden orvos elmondja, hogy ez semmire sem garancia, hiszen ez a betegség jó eséllyel újra kialakulhat és újra romba döntheti a saját és a családunk életét is. Azt viszont az én orvosom is elmondta, hogy a megfelelő vitaminok jótékony hatással vannak az endometriózisra, a fent leírt okok miatt. Korábbi bejegyzéseimben már írtam arról, hogy mit kell kerülnöd, ha endometriózisod van! http://gladiatorfood.hu/…/10-etel-amit-kerulnod-kell-ha-end

Ezek az anyagok, amelyek serkentik az endometriózist. Sokszor ezeket valamilyen formában és mennyiségben, mint egy adalékot, egy plusz összetevőt belerakják a vitaminokba. Amikor megveszel egy vitamin készítményt, a hátoldalán vagy valahol fel kell lenni tüntetve rajta az összetevőknek. Ezt olvasd végig és ha tartalmaz

  • szóját
  • napraforgó olajat
  • laktózt
  • glutént akkor az nem lesz neked ideális vitamin. Elég sok termékben fellelhetők ezek az anyagok, de szerencsére vannak olyanok, amelyek mentesek ezektől.

Amiket én szedek, és nagyon beváltak nekem: C- vitamin D- vitamin B – komplex Cink Szelén Magnézium Omega 3

Mi az, ami növeli a vitaminod értékét a tested felé?

Az, hogy milyen technológiával csinálják. Mit is értek ez alatt? A szervezetünk egy organizmus, sejtek millióinak és azok harmonikus működésének sokasága. Minél inkább organikus, a természethez közel álló előállítási technológiával készült vitaminokat használunk, az annál jobb a testünknek!

Remélem tudtam segíteni! Puszi! Rami