MIÉRT VESZÉLYES AZ ÜNNEPI GYERTYA ?

Tudtad,hogy a gyertya akár mérgező is lehet ? Ugye nem szeretnéd hogy toxinokat azaz mérgeket lélegezz be ? Milyen gyertyát érdemes égetni a lakásban?

Mivel december van ezért úgy gondoltam, hogy erről a témáról érdemes írni pár sort ugyanis az ünnepi hangulatot meg tudja emelni a gyertya fénye és lángja.,de képes azt el is rontani!
Mi a férjemmel esténként lelkesen megszoktunk gyújtani pár gyertyát a lakásban ,ami a lelkünket is meg tudja melegíteni. A gyertyákkal kapcsolatban viszont van pár intelem amit tudnotok kell! Ma a forgalomban lévő gyertyák jelentős része mérgező! Egészen pontosan olyan anyagokat tartalmaz,amik, ha bekerülnek a testünkbe akár betegségeket , akut fájdalmakat is okozhatnak.

Mi történik amikor a szobában meggyújtasz egy gyertyát?
A gyertya szépen lassan elég. Az összetevőinek viszont egy része nem tűnik el hanem átalakul más halmazállapotú anyaggá. Ezek az anyagok bele kerülnek a levegőbe és ha te ott vagy belélegzed,ami ezek után bele kerül a véráramba.

Ha az általad használt gyertya toxinokat (mérgeket) tartalmaz ,akkor bajba fogsz kerülni !

Milyen anyagokat tartalmazhat egy átlagos gyertya?

Parafin : Ez a kőolaj ipar terméke. A petróleum mellékterméke és erősen mérgező. Ez egy olyan fekete színű anyag,amit fehérítő segítségével érik el hogy fehér legyen. A fehérítő szintén mérgező.

Benzol : A vegyipar és gyógyszeripar használja ezt a színtelen jellegzetes szagú folyadékot ,eufórikus hatást tud okozni nagyobb mennyiségben igen mérgező. A drogosok,amikor ragasztót szívnak be a benzol eufórikus hatását lovagolják meg.

Toluol : Egy olyan oldószer ,amit ragasztók oldásához és festékek gyártásához használnak. Nyilván ez is mérgező

Ólom : Ha telítődik a szervezet vele,akár köszvényhez vagy idegrendszeri betegségekhez is vezethet,amik akár maradandóak is tudnak lenni.

Aceton : rákkeltő

Formaldehid : rákkeltő és tüdő károsító

Milyen betegségeket okozhat hosszú távon a káros anyagokat tartalmazó gyertyák?<br> Magas vérnyomást
Alvászavart
Fejfájást
Légzési nehézségeket
Koncentrációs zavarokat
Depressziót

Ezeket olvasva nyilván bennetek is felmerült , hogy akkor van e olyan gyertya aminek nincs ilyen negatív mellékhatása ? Igen van !!!!

Mi méhviasz gyertyát szoktunk használni . Persze azért a leleményes vegyipar és pénz orientált érdekeltségek ,már forgalomba hoztak olyan „méhviasznak „ tűnő gyertyát amiben ugyan van méh viasz de a gyertya 80 – 90 % a mégis parafin. A parafin a méhviaszhoz képest sokkal olcsóbb anyag viszont ha méhviasz gyertyaként árulják hiszen valóban tartalmazza ezt a méhek által előállított áldásos anyagot sokkal drágábban el lehet adni.
Mielőtt gyertyát vásárolsz nézd meg az összetevőit? Vagy érdemes valódi termelőtől,mondjuk egy erre szakosodott méhésztől vásárolni. Méhviaszból készül a méhek kaptára és nincs szükség kémiai változtatásokra ahhoz, hogy gyertyát készítsenek belőle.

Milyen előnyei vannak a méhviasz gyertyának ?
Égésekor olyan negatív ionokat képes kibocsátani ,ami megköti a levegő por ,baktérium,pollen és egyéb allergén anyagait is
Olyan fénnyel ég ami a nap spektrumáéhoz hasonló ezért a szemnek is igen megnyugtató
Minimális a füst kibocsátása
Természetes illó olajokat és virágport tartalmaz
Javítja az otthon levegőjének minőségét
Nyugtató hatása van

Ha az egészséged a fontos és az, hogy milyen minőségben éled az életed,akkor érdemes arra is hangsúlyt fordítanod, hogy milyen levegőt szívsz be az otthonodban és milyen lesz az alvásod minősége.
Az egészség ,annak megteremtése és megőrzése a legfontosabb dolog az életünkben. Nélküle sajnos a pénz ,a munkában elért sikerek ,az örömök hajszolása semmit nem ér. Az is biztos ha betegek vagyunk ezek egyre inkább elérhetetlenné válnak. „Célom, hogy az emberek egészségesen étkezzenek,a fogyás csupán mellékhatás!”

Mindannyian arra vágyunk, hogy csinosak, egészségesek legyünk. Az emberek 10%-a képes sanyargatni magát, 90% nem képes lemondani a finom ízekről, még akkor sem, ha károsak az egészégre.

Nem is kell!
Minden étel elkészíthető egészséges verzióban, a Rami konyhája ezért jött létre!

Rami a mentes ételek specialistája!