MIÉRT IGYÁL SMOOTHIE-T, HA FOGYNI AKARSZ?

Szerinted fontos a szép külső? Kíváncsi vagy rá, hogyan tudod elérni? Mi az a fogyasztószer, amitől energikus maradsz?

Mi is a smoothie?

A köznyelvben így írható le: olyan zöldség vagy gyümölcs turmix, amit néha jéggel, vízzel, vagy akár valamilyen tejszármazékkal össze turmixolnak.

Sokan arra panaszkodnak vele kapcsolatban, hogy nem szeretik az ízét. Ma már a smoothie-knek számtalan fajtája létezik, így az íz nem lehet kifogás. Én személy szerint akkor kaptam rá a smoothie-kra, amikor először voltunk a férjemmel egy délkelet-ázsiai körutazáson. Ott a zöldségek és a finomabbnál finomabb gyümölcsök korlátlan mennyiségben teremnek a természetben. Erről a vidékről köztudott, hogy trópusi övezetben van, ahol nagy a meleg, és párás az idő. Ahogy a szólás mondja „Izzadtunk mint kur@a a templomban”,és ezzel az állapottal nem voltunk egyedül. A helyiek ezt felismerve és az ő adottságaikat kombinálva olyan smoothie standokat hoztak létre, ahol a szigeteken megtermő zöldségek, gyümölcsök és jég kombinációjából isteni finom és szomjadat oltó csodákat turmixoltak. Egy ilyen standon legalább 50-100 féle smoothie volt, de egyedi kérésre is elkészítettek bármit. Mondanom sem kell, hogy naponta többször rájártunk ezekre a strandokra. Lehet már ti is tapasztaltátok, hogy az ember a melegben kevésbé éhes, viszont este, amikor egy picit hűvösebb lesz, akkor már kellőképpen megéhezik, és képesek vagyunk a napi elmaradt étel mennyiséget megenni. Ezzel viszont az a gond, hogy az esti evészetek a fogyást tekintve nem a legideálisabb. Persze annak. akinek a hízás a cél - még jól is jöhet.

Érdemes odafigyelni a napközbeni az energia, a folyadék, az ásványi anyagok és a vitaminok pótlására, és ezt nem estére időzíteni.

A nyári melegben, de akár egész évben is ennek kiváló formája a smoothie-k.

Ázsiában egy hét után azt kezdtük észrevenni magunkon, hogy egyre laposabb a hasunk, az izmok kezdtek kirajzolódni, és a hőség ellenére még estére is maradt bőven energiánk felfedezni a környéket. Tehát tény, és saját magunk is tapasztaltuk, hogy a smoothie-któl lehet fogyni! Ez a helyi smoothie-knak volt köszönhető, amiket már valószínűleg évtizedek óta használtak a helyiek. Ezt a sikeres akciónkat a haza jövetelünk után is folytattuk, és azóta is a reggeleket ezekkel a csoda turmixokkal kezdjük. Ma már Magyarországon is megvásárolható szinte bármilyen gyümölcs vagy zöldség. Érdemes a beszerzési forrásra ügyelni. A magyarok szemre vásárolnak. Többnyire ami szép és hibátlan, azt veszik meg, ami csúnya, rücskös, nem tökéletes - azt inkább a polcokon hagyják.

A természet kevésbé törekszik a tökéletes esztétikára és az energiáját a növény tartalmára összpontosítja. Az ember az, aki a külső megjelenésre fordítja a fókuszt, és ezt vegyszerek segítségével éri el. Mi az üzenete ennek? Abban, amit a Mari néni árul a piacon, a kis „kódus” és „vérszegénynek” tűnő portékájában jó eséllyel kevés vagy nincs is vegyszer, ellentétben a bevásárló üzletek polcain fényesen tündöklő és hibátlannak tűnő növényekkel. Vannak ma már olyan gyártók és termelők, akiknek fontos a minőség, és felismerték, hogy az ilyen termékek azok, amik hosszú távon biztosítják az emberek egészségét. Hosszas kutatás után sikerült egy ilyen termelőre rátalálni és felvenni vele a kapcsolatot, majd meghívott a kertészetébe, ahol készségesen körbe vezetett, és bemutatta az egész folyamatot, ahogyan dolgoznak. Azt kell mondjam leesett az állam…

Nyugodt szívvel tudom ajánlani: https://www.facebook.com/groups/zoldturmixalapanyag/

A termékei pedig mondhatnám, hogy csúcsminőségűek, de még ezzel is igencsak alul pozicionálnám őt!

Most, a nyári melegben előszeretettel szoktam ezt az eperturmixot elkészíteni reggelente, próbáljátok ki, ha megtetszett a recept! Hozzávalók:

  • 10 szem eper
  • 5 nagy jégkocka
  • ízlés szerint eritrit
  • 3 dl cukormentes kókusz tej Elkészítés: Dobáld bele egy turmix gépbe a hozzávalókat, és alaposan turmixold össze, majd fogyaszd egészséggel!

213239167_4081967718590690_8450940847205015696_n.jpeg

Puszi Rami