MI ALAPJÁN ÉRDEMES ÉTTERMET VÁLASZTANI ?

Volt már, hogy csalódtál helyekben? Veled is történt már olyan,hogy dühösen- elégedetlenül távoztál? Téged is zavar az arrogancia? Kíváncsi vagy rá mi az amiért jó érzéssel állsz fel egy étteremből?!

Úgy gondoltam, hogy a mai vendéglátó szektorról érdemes pár gondolatot írni, hiszen Covid ide vagy oda virág korát éli a gasztronómia.
Ahhoz, hogy egy hely hosszú távon sikeres legyen és visszatérő elégedett vendégei legyenek a vendéglátásnak vannak ha nem is kőbe ,de az emberek érzéseibe vésett szabályai.

A férjemmel szeretünk utazni ebben a gyönyörű országban. Szép helyekre elmenni,érdekes emberekkel megismerkedni, számunkra új helyeket és ízeket felfedezni. Mivel én is a vendéglátásban tevékenykedem ezért a saját tapasztalataimból és visszajelzésekből felállítottam egy mércét,ami alá nem akarom adni mint a szolgáltatást nyújtó és mint a szolgáltatást igénybe vevő.

Nem akarom magamat és másokat sem ámítani, hogy én nem követtem el rengeteg hibát, viszont a fejlődés útja az az, hogy erre rá tudsz nézni és akarsz rajta javítani. Nézzük meg mit is jelent a VENDÉGLÁTÁS SZÓ : A vendég szívesen látása, vendégszeretet. (wikiszótár.hu szerint )

-Tehát ha valakit szívesen és szeretet teljesen látunk , nem csak úgy teszünk akkor higgyétek el azonnal átjön a vendégünknek. Ahogyan te magad is érzed,amikor belépsz egy helyre, hogy szívesen látnak vagy „mi a francot akar ez itt?” érzés ül ki a „vendéglátód „ arcára!

-Amikor téged valaki igazán vendégül akar látni gondoskodik a hely tisztaságáról és rendezettségéről Persze a felszolgálók ápoltságára is érdemes némi figyelmet fordítani. Az a hely amelyik koszos, ahol a felszolgálók ápolatlanok ,esetleg előtte cigiztek és én ezt érzem,akkor elgondolkodok, hogy az ételt ,amit nekem készítenek az mennyire lesz higiénikus.

-Az az igazság,ha fent írt 2 pont nem az igazi el se jutok oda, hogy megnézzem az étlapot,mert ahol nem látnak szívesen ott én már nem is szívesen hagyok pénzt. Volt azért olyan , hogy ezek után is adtam esélyt a helynek, de kivétel nélkül az volt a tapasztalat, hogy csak további zaklatottságot éreztem és keserű szájízt!

Ha ez első kettő pont rendben van,akkor jöhet az étlap felütése és a számomra finomnak tűnő étel kiválasztása. Ekkor én sok sok kérdéssel öntöm le a felszolgálót,mert jó pár dologra érzékeny vagyok. Mindenkép plusz pontokat jelent a fejemben,ha a kielégítő kedves válaszokat kapok. Fontos , hogy érezzem a törődést, hogy fontos vagyok a helynek és fontos számukra hogy én jól érezzem itt magam.

-Az étel íze és harmóniája koronázza meg az egészet, hiszen ami jó az jó. Egy étel lehet átlagos „csak úgy megcsinálom „ ,lehet jó, ahol már van benne valami plusz ,mondjuk megfelelően puha és omlós a hús és lehet kiváló,ami olyan hogy szívesen sokáig rágod és tartod a falatot a szádban,mert olyan íz orgiát tapasztalsz,amiért megéri még nem lenyelni. Az ízek természetesen az ételek összetevőinek minőségéből a szakács kreativitásából és vendégszeretetéből tevődik össze.

A tapasztalatom az, hogy egyre több az ilyen hely ma már Magyarországon.

Amikor sikerül rátalálunk egy ilyen gyöngyszemre oda szívesen vissza térünk és másoknak is ajánljuk vagy a kül. felületekre oda írjuk a véleményünket. Persze ugyan ezt tesszük ha esetleg elégedetlenek vagyunk.

Azokon a helyeken ahol elégedettek vagyunk, ott az árakat sem igazán nézzük, hiszen a pénzünkért kimagasló szolgáltatást kaptunk.

Az aki úgy akar üzemeltetni vendéglátó helyet, hogy ő maga nincs benne, szimplán csak befektetésként tekint rá, ahol csak az alkalmazottak viszik a placot az pont a lényegét veszi ki a helyből ,a lelkét, azt a plusz dolgot,ami megtölti a helyet „fűszerrel” Én a Gladiátor Bistróban a vendégeimet szeretem vendégül látni és örülök ,amikor mosolygósan ,jól lakottan és elégedetten távoznak. Persze nem kell elhinned amit mondok,gyere és tapasztald meg! „Én úgy lógok ki a sorból, hogy nem állok be!”

Minden fogyókúra, a hűtőszekrény nyitogatásával kezdődik… 15 éve azért fejlesztem magam, hogy a mindennapi táplálkozásaink élvezhetőek legyenek.

Meg kell értened, NE FOGYÓKÚRÁZZ!

Válts életformát, élj egészségesen, lakj jól, az étkezéseid alkalmával használj minőségi alapanyagokat.

Nem minden élelmiszer táplálék, de minden táplálék élelmiszer. Ennek az elvnek mentén élem az életem, és készítem el az emberek kedvenc ételeinek egészséges verzióját!

Tarts velem, irány az egészséges ételek világa!

Látogass el a recept oldalamra : http://gladiatorfood.hu/receptek/category/osszes-recept
Puszi Rami!
A mentes ételek specialistája!