MELYIK AZ AZ ÉTEL, AMIT ENNED KELL, HA ERŐS ÉS ELLENÁLLÓ IZÜLETEKET ÉS CSONTOZATOT SZERETNÉL?

Fájnak az ízületeid? Lassan gyógyulnak a sérüléseid? Nem tudsz már olyan intenzitással edzeni, mint korábban?

Az, aki már sportolt, és az, aki egy bizonyos korba már bele lépett - jó eséllyel tapasztalta már, hogy az emberi test mennyire sérülékeny, mennyire érzékeny, és az idő előre haladtávval egyre kevésbé terhelhető.

Szoktam mondani, hogy fiatalon az egészség természetes, aztán ahogy telnek-múlnak az évek, kezdünk ráébredni, hogy ez a feltevésünk hamis. Az egészségért bizony tennünk kell, és akkor le tudjuk lassítani az idő kíméletlen kerekét, de sajnos megállítani nem tudjuk. Az ízületeink sérülése, gyulladása igen fájdalmas és kellemetlen dolog. Amikor valaki korlátozódik a mozgás szabadságában, az élete minőségében kezd hanyatlani. A prevenció, azaz a megelőzés kiemelten fontos dolog az életünkben.

Ez takarhatja…

  • a megfelelő mozgásforma kiválasztását, az ideális terheléssel egybekötve
  • a helyes és egészséges táplálkozást biztosítását. Szeretném megjegyezni, hogy ennek kiváló helyszíne Nyíregyháza első Gluténmentes és egészséges Street food étterme, a Gladiátor Bistró! (térkép)
  • a számunkra szükséges táplálékkiegészítők kiválasztását és rendszeres szedését.

Életem során több mint 20 év sport és fizikai aktivitással a hátam mögött kipróbáltam sok mindent, és a tapasztalataimat osztom meg veletek.

Az ember mindig tud újat tanulni, és ez most sem volt másképp.

A nyáron lett egy csukló sérülésem, ami igen kellemetlen volt és visszavetett számtalan tevékenységemben.
Szedtem én porcvédőket, természetes gyulladáscsökkentőket, rehabilitáló edzéseket
végeztem, de ez a fránya fájdalom nem akart elmúlni. 3 hónap után (szerintem érthető módon) kezdtem egy picit csüggedni, és már azon gondolkoztam, hogy elkezdek radikálisabb módszerekhez folyamodni, és iratok fel gyulladáscsökkentő gyógyszereket, amelyeknek azért nem vagyok a híve, de ha kell akkor kell… Egy barátommal beszéltem előtte, aki vegyszermentes zöldturmixokat készít, és a hozzájuk való zöldet termeszti, s megkérdeztem, hogy ő mit javasolna.

Azt mondta próbáljam ki a VADKÖLEST!

Bevallom, egy picit hitetlen voltam vele, hisz én már próbálkoztam sok mindennel, és egyik sem működött, de úgy voltam vele, hogy igazából nincs veszíteni valóm. Utána olvastam, hogy mire jó a VAD KÖLES.
Azt írta a tapasztalat és a tudomány, hogy kimagasló a:

  • Kovasav
  • Pantétonsav
  • Fluor, Kén, Foszfor, Kálium, Cink, Vas
  • B-vitamin
  • Folsav
  • Magnézium tartalma.

A kovasavon akadt meg a figyelmem, ugyanis a kovasav adja meg a kötőszöveteink (csontozat, kötőhártya) szilárdságát. Fluorral közösen erősíti a fogakat és a körmeinket.
A vad köles képes a szervezetben keringő pangó ásványi anyagok kiürítésére, és optimális szintre hozására. Ezen felül gyulladáscsökkentő hatása is ismert és jelentős. Így végül kipróbáltam. Ahogy elkezdtem fogyasztani, 2 héten belül rohamos javulásnak indult a csuklóm.
Napról napra csökkent a fájdalom, és fokozatosan növekedett a terhelhetősége is. Az én személyes tapasztalatom az, hogy működött, és ezért azóta is beépítettem a mindennapi táplálkozásomba a Vad kölest.
Én a reggeli zöld turmixomba teszem bele por formájában, a zöldekkel együtt turmixolom össze, és fogyasztom el.

**Csak ajánlani tudom!!!

Bodnár Gladiátor Ákos
**