MELY ÉTELEK EMELIK MEG A ZSÍRÉGETŐ HORMONOK TERMELÉSÉT?

Mik azok a hormonok ? Milyen szerepük van a szervezet működésében ? Tudjuk-e ezt befolyásolni?

Mik azok a hormonok?: Vérben szállított nedvek , olyan váladékok amit mirigyek termelnek a testünkben. A szó a görög hormon szóból származik ami mozgásra serkent –et jelent. Milyen szerepük van? Az élő szervezetben folyamatos szabályozást végeznek, az idegrendszerrel összhangban működteti a szervezetet.

Ha figyelmesen olvassátok azt a gondolatot, hogy” folyamatos szabályozást végeznek „ akkor el is érkeztünk ennek a bejegyzésemnek az apropójához , a modern kor számtalan emberének megoldandó problémájához a fitt és esztétikus ,zsírszegény testnek az eléréséhez.

Hiszen az, hogy valakin mennyi fölösleges zsír található részben a hormonokon is fog múlni.
Ha bizonyos hormonok alul ill. túl termelődnek fel tudják borítani szervezeted precíziós egyensúlyát ,ami számtalan negatív egészségügyi és esztétikai mellékhatást tudnak kiváltani.

A jó hírem az, hogy ha egy autó elromlik és ezt időben észleljük és elvisszük szerelőhöz, akkor hamar lehet javítani , kisebb anyagi ráfordítással. Ha viszont jelez a műszerfalon a piros lámpa és ezt figyelmen kívül hagyjuk akkor a gond lehet olyan mértékű,amit már egy szerelő sem fog tudni megjavítani a jelentős anyagi vonzatáról nem is beszélve.
Nincs ez másként az emberi testtel sem.

Tudjuk e befolyásolni a hormonok termelődését ?
A válasz igen.

Hogyan?

Az élelmiszerek és táplálékkiegészítők tartalmaznak olyan anyagokat,amik serkentik bizonyos hormonok termelődését. Érdemes tudnunk mely hormonokkal akarunk „dolgozni” és mely élelmiszerek lesznek ebben segítségünkre.

A szerotonin: befolyásolja az alvásunk minőségét,amit mindig próbálok hangsúlyozni, hogy mennyire fontos,akár a fogyásban vagy az élet minőségben is. Az aki fárad nincs energiája és az hajlamosabb többet enni és az anyagcseréje is le tud lassulni. A B6 vitamin az az anyag, ami segít a magas szinten tartásában. Ezt vagy táplálék kiegészítőként szedsz vagy halak,banán, vörös húsok,zab formájában. A szerotonin szint magasan tartása elő fogja segíteni egy másik hormon termelődését a leptinét.

A leptin : Ez az hormon ami az éhségérzetért felelős. Amikor sok van belőle nem vagyunk éhesek a,mikor kevés van belőle éhesek leszünk. Ha keveset alszunk lecsökken a leptin szintünk.

Az adiponektin : ez egy olyan hormon ami a zsír és glükóz anyagcserében játszik szerepet. Amikor testünknek sikerül minél többet termelnie belőle,akkor az izmaink rendkívül hatékonyan tudják hasznosítani az energiát és ez a zsigeri zsírok elkopásához fog vezetni. Ellenben ha ez lecsökken az ellenkezőjét fogjuk elérni a kívánt hatásának. A spárga,brokkoli,spenót, a hüvelyesek,tojás és az avokádó folsavban gazdag élelmiszerek. A folsav pedig növelheti ezen hormon szintjét.

A Paptyd Y : Olyan hormon ami a bélben keletkezik és az étvágyunkat befolyásolhatja. A magas szénhidrát és cukor tartalmú ételek csökkentik a mennyiségét és hiánya által jelentős éhség érzet jelentkezhet. Kerüld az ilyen feldolgozott élelmiszereket és cseréld le őket mihamarabb organikusokra.

Tehát összegezve : Az aki eleget alszik , magas minőségű,organikus, alacsony szénhidrát tartalmú ételeket fogyaszt az javítani tudja a hormon háztartásának ideális működését. Aminek lesz egy áldásos hatása is az pedig az, hogy CSINOS ÉS FITT LESZ!!!!
Apropó tudok is egy ilyen helyet,ahol ilyen isteni finom egészséges ételek készülnek! Gladiátor Bistró Látgass el hozzám és megmutatom, hogy igazat írtam! „Én úgy lógok ki a sorból, hogy nem állok be!”

Minden fogyókúra, a hűtőszekrény nyitogatásával kezdődik… 15 éve azért fejlesztem magam, hogy a mindennapi táplálkozásaink élvezhetőek legyenek.

Meg kell értened, NE FOGYÓKÚRÁZZ! Válts életformát, élj egészségesen, lakj jól, az étkezéseid alkalmával használj minőségi alapanyagokat.

Nem minden élelmiszer táplálék, de minden táplálék élelmiszer. Ennek az elvnek mentén élem az életem, és készítem el az emberek kedvenc ételeinek egészséges verzióját!

Tarts velem, irány az egészséges ételek világa!

Látogass el a recept oldalamra : http://gladiatorfood.hu/receptek/category/osszes-recept

Puszi Rami!
A mentes ételek specialistája!