Lehet valami finom és egészséges egyszerre? Hogyan nem hízlalnak az ételek?

Manapság kész ellemondásnak tűnik, hogy az étel egészséges, tápláló ugyanakkor finom is legyen, amitől nem hízik az ember. Hogyan?

"Ami finom, az egészségtelen…" Miért gondolhatjuk ezt? A régi iránymutató sajnos az volt - ami egy picit a testépítés világából is indult -, hogy együnk sok-sok fehérjét, minél inkább szénhidrát-, zsírmentesen.

Ezzel a táplálkozással sajnos felborul a bevitt tápanyag aránya. Van, amiből sokkal több kerül be a szervezetbe, mint amit képes felhasználni. Ugyanakkor fenn áll a veszélye annak, hogy amire nagy szükség lenne, abból pedig nincs elegendő mennyiség. Ez a fajta táplálkozás nem túl egészséges és nem igazán vegyes. Amikor a személy nem viszi be a szervezetének fontos tápanyagokat, akkor hiány fog belőlük fellépni. Logikus, nem igaz?

A tápanyaghiány elsőként az energiaszint csökkenésében fog megmutatkozni, mivel nincs üzemanyag. A fölöslegesen jelenlévő anyagok feldolgozása viszont további energiát fog elvonni a testtől.

Nincs elég energia = nagy bajban vagy Gondolj csak bele… Az életben felmerülő feladatok megoldásához energiára van szükséged. Hétköznapi példa, amikor bevásárlás után felcipeled a kaját a harmadikra, de alig kapsz levegőt. Majd az ajtó előtt szembesülsz azzal, hogy nem vittél fel mindent és tudod, hogy újra meg kell tenned ezt az utat. Még a puszta gondolata is fárasztó lesz. Legalább felhúzod magad, nem?

Ha nincs energiád, akkor máris problémákat látsz, nem pedig megoldandó feladatokat!

Pedig ez az élet. Az élet élése nem más, mint feladatok szüntelen megoldása. Azt pedig csak energikusan lehet végezni.

Az egyhangú és íztelen étkezés felér egy „harakirivel” Hogyan éreznéd magad, ha minden nap többször is, rizset és csirkemellet vagy kizárólag zöldségeket kellene enned hosszú hónapokon, akár éveken át? Inkább a nemes halál, ha ez jelenti az energikus és fitt életet, nem igaz?

Mi a megoldás?

Fogyassz Egészséges Ételeket!

“Na, nem mondod, tényleg?”. Várj! Sajnos kevesen tudják, hogy egész pontosan mit is jelent az egészséges étel, bár mindenki használja ezt a mára már közhelynek számító fogalmat.

Egészség: A test és lélek harmonikus kölcsönhatása, amikor egyik sem beteg, a személynek semmi baja, kellemetlensége nincs, és jó a közérzete.

Étel: Emberi táplálék, amit sütéssel, főzéssel ízesítéssel evésre alkalmassá tettek.

Tehát, ha hízlal, akkor nem egészséges. Ha nem finom, akkor nem étel, hiszen - a fenti meghatározás szerint - “nem tették alkalmassá evésre”.

Hogyan lehet jókat, finomakat enni, amelyek egészségesek, nem hízlalnak? Kövesd a blogomat, mivel ezt a témát alaposabban ki fogom bontani! Ha megérted ezt a területet, akkor az életed egy meghatározó részét tetted rendbe, ami ki fog hatni még sok másra is…

Maradj velem! Hamarosan folytatjuk!