HOGYAN TUDOD CSÖKKENTENI AZ ÍZÜLETI GYULLADÁSOKAT A REGGELI KÁVÉDDAL?

Szereted a kávét? Mit szólnál egy olyanhoz, ami nem csak energizál, hanem gyulladáscsökkentő is?

Az ember fiatalon azt gondolja, hogy elpusztíthatatlan. Úgy tekinthet az egészségére és az energiájára, hogy az végtelen és kimeríthetetlen.

Miért is gondolkozna máshogy? Hiszen akkor tényleg ez a helyzet.

Majd, ahogyan telnek az évek egyre, és közben egyre többet használja a testét, a szervezete is elkezd jelzéseket adni, hogy már nem olyan energikus, lassabban regenerálódik, egyre több a sérülése, és a betegségei már nem csak szórványosak, hanem gyakoriak. Elindul egy folyamat, aminek tudjuk a végét.

Kísérletképpen hasonlítsunk össze két embert, akik azonos korúak

1.Ember:
Rendszeresen sportol, vitaminokat szed, egészségesen táplálkozik, méregtelenít, nem iszik alkoholt, nem fogyaszt drogokat, gyógyszereket, nem dohányzik, alszik eleget, kiegyensúlyozott az élete, etikus, stb…

2.Ember:
Nem sportol, önti magába a cukrot, zsírt, feldolgozott élelmiszereket, iszik, dohányzik, gyógyszereket szed, alvásgondokkal küzd, stb…

Ha ezt végig olvassátok, és sikerült elképzelni a két embert, akkor jó eséllyel látni fogjátok a jelentős különbséget is!

1.Ember:
Nincs elhízva, energikus, lendületes, sportos, csillog a szeme, pozitív, vidám és EGÉSZSÉGES!

2.Ember:
Elhízott, enervált, lassú, lusta, üveges a tekintete, negatív, szomorú, rossz kedvű és BETEGES! Fájnak az ízületei és nehezére esik még a mozgás is.

Az egyiket megrágta az élet és kiköpte, a másikba pedig bele tört az idő foga!

Nos, minden csak egy döntés kérdése… Te döntöd el, hogy hogyan élsz, és hogyan óvod vagy rombolod a szervezetedet. Időben érdemes változtatni, mert itt nem állja meg a helyét az a mondat, hogy „SOHA NEM KÉSŐ VÁLTOZTATNOD”, hiszen, ha valami nagyon megbetegszik, azt már nem lehet helyre hozni!

Ha időben észbe kapunk és változtatunk, akkor még tudunk mit tenni!

Amikor elkezd fájdalom jelentkezni az ízületeinkben, a végtagjainkban, akkor annak gyakran a gyulladás a forrása. Szemléltetésként emlékezzetek vissza arra, amikor kamaszként volt egy gyulladt pattanásunk, az is mennyire tudott fájni, csak úgy lüktetett, ha meg hozzáértünk akkor volt még csak baj… Amikor elmúlt a gyulladás, a pattanás is eltűnt, és vele együtt a fájdalom és megszűnt. Az ízületi fájdalmak enyhítésére vagy akár megszüntetésére a gyulladás megszüntetése megoldás lehet. Ezért most a házi „patikám” egy reggeli kávé receptjét osztom meg veletek, ami olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem csak energizálnak, hanem gyulladáscsökkentő hatásuk is jelentős.

KURKUMA LATTE RECEPT
Hozzávalók:

  • 3 dl tej, ez lehet növényi tej is
  • 3 evőkanál eritrit vagy stevia (ebből nyilván kevesebb kell)
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 15 g kakaóvaj
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kávé

    Elkészítés:
    A tejet felmelegítem, de nem forralom, majd, amikor már meleg, bele teszem a kakaóvajat. Megvárom, hogy az megolvadjon benne. Majd ezt az oldatot bele öntöm egy turmixgépbe. A többi összetevőt is bele teszem, majd jó alaposan össze turmixolom.

Majd pedig egy lattés pohárból megiszom! Ezt akár reggeli meleg italnak is használhatod.

A kurkuma lesz az a fűszer, ami pikánssá teszi az ízét, és segít a gyulladások csökkentésében. A kurkuma egészségjavító hatása évszázados múltra és tapasztalatokra tekint vissza. Nem véletlenül… A kávé pedig energiát fog adni. Ha szeretnétek egészségesen és finomakat enni, akkor el kell jönnötök Rami konyhájába, ami a Gladiátor Bistró .
Nem csak az egészég garantált, hanem a jó kedv és a finom ízek is!
Bodnár Gladiátor Ákos
Légy győztes a hétköznapok csatáiban