13 eszköz, amivel legyőzöd a fáradságot!

Érezted már magadat fáradtnak? Jó lenne egy kis plusz energia? Alig várod már, hogy hétvége legyen és tudj pihenni? A kérdés az, hogy ki az, aki nem ezt érzi?!

Bizonyára veled is volt már olyan, hogy a tekinteted rajta maradt egy önfeledten játszó gyereken, aki érdeklődött a környezete iránt, és úgy tűnt, hogy egy atomerőmű energiáit szabadítja fel.

Addig, amíg nem ismertem magamat, a szervezetemet és annak működését, sokszor irigykedve figyeltem meg gyerekeket, azt mondva azt magamban: „Bárcsak én is ilyen energikus lehetnék újra!”

Mi az, ami megváltozik az idő múlásával, és miért van az, hogy amikor öregszünk, egyre kevésbé vagyunk energikusak?! Vannak dolgok, amiket elhagyunk az életünkből, és vannak dolgok, amiket felveszünk. Ezek a pontosan meghatározott tényezők azok, amiket ha megértünk, akkor jó eséllyel újra energikusak tudunk lenni!

Íme:

 1. Aludj eleget! Na ebben nem volt semmi meglepő, de sokszor mégse teszünk ennek eleget, és keveset vagy rossz minőségűt alszunk.
 2. Minden nap szánj magadra legalább 1 órát! Menj el sétálni a szabadba, ülj le egy padra, és figyeld meg a körülötted lévő világot.
 3. Egyél tápláló ételeket! A tested olyan, mint egy autó. Minél jobb minőségű üzemanyagot tankolsz bele, annál jobb lesz a teljesítménye.
 4. Válassz olyan munkát, amiben örömödet leled! Amennyiben a munkádat nem szereted, az életed jelentős részét nem fogod szeretni.
 5. Válassz olyan embereket a környezetedbe, akik valóban pozitívak! Legalábbis próbálj minél több időt eltölteni ilyen emberek társaságában.
 6. Kerüld a hülyéket és a negatív, rosszindulatú, pletykás embereket! Olyanná válsz, mint a környezeted.
 7. Ne nézz híradót! A híradó csak negatív dolgokat ömleszt az emberekre, és egy idő után az ember azon veszi észre magát, hogy elkezd félni a jövőtől.
 8. Próbálj meg minél kevesebb mérget, vegyszert és drogot bevinni a szervezetedbe! A méreganyagok elszívják az ember energiáját. Gondolj csak bele milyen energikus vagy másnaposan?!
 9. Szedj vitaminokat és ásványi anyagokat!
 10. Sportolj és mozogj!
 11. Tanulj minél többet! A tudás az segít jobban megérteni az életet, önmagadat és az embereket.
 12. Tűzz ki célokat! A célok és tervek hihetetlen energiával látnak el!
 13. Legyél becsületes és etikus! A tisztességes emberek szemmel láthatóan sokkal stabilabbak és vidámabbak, mint akik a bűn útjára léptek!

Aki ezeket a pontokat betartja az garantáltan energikus lesz és újra meg akarja váltani a világot. Tele lesz élettel és energiával!

Mi, modernkori Gladiátorok, így éljük az életünket!

Kövess minket a Facebookon vagy az Instagramon!

Iratkozz fel a Gladiator Hírlevélre, ahol több mint 20 év edzői és táplálkozási tapasztalatait osztjuk meg veled!

Légy győztes a hétköznapok csatáiban!
Bodnár Ákos