10 ÉTEL, AMIT KERÜLNÖD KELL, HA ENDOMETRIÓZISOD VAN

10 ÉTEL, AMIT KERÜLNÖD KELL, HA ENDOMETRIÓZISOD VAN

Tudtad, hogy bizonyos ételek fokozzák az endometriózis kialakulását? Ha elhagyod ezeket, az ételeket akkor tud javulni az állapotod!

Az endometriózis ma már egy olyan nőgyógyászati betegség, amit egyre többen felismernek, és fel is vállalnak.

Ez nem csak a nőket érinti, hanem a párkapcsolatot is, és a jövőbeli családok sorsára is árnyékot tud vetni! Az, aki nem ismeri fel időben és nem kezeli, az kemény és gyötrelmes életnek néz elébe.

Arról, hogy mi okozza, milyen tünetei vannak, mi is ez a betegség itt olvashatsz: http://gladiatorfood.hu/blog/post/lehet-hogy-te-endometriosban-szenvedsz

A táplálkozásunk sokat segíthet vagy éppen ronthat ezen a betegségen. Ez sajnos nem olyan, hogy nagyjából vagy egy picit oda figyelek arra, hogy miket eszek, aztán ez is elegendő lesz!

Rami az egészséges táplálkozás nagykövete is endometriózisos, ezért a legkiválóbb személy arra, hogy megossza velünk a tapasztalatait!

„Képzeljétek el úgy ezt a betegséget, mintha lenne egy benzinnel lelocsolt farakásotok. Addig, amíg nem dobtok rá egy égő gyufát, a rakás nem fog begyulladni, de abban a pillanatban amint meggyújtod, máris belobban a tűz! El is mondom, hogy melyek azok az ételek, amiket el kell kerülnöd és ki kell iktatnod az életedből. Amikor én utánajártam, hogy mik ezek, és konfrontáltam vele, hogy „ez ennyi volt és holnaptól ezeket elhagyom” - az endometriózisom rohamosan elkezdett javulni.

Azt nem mondom, hogy könnyű volt ezt megcsinálni, mert általam szeretett ételekről van szó, és nem tudtam mit egyek helyettük, na de erre is lesz majd megoldás…

Íme akkor az a 10 ételtípus, amit kerülnöd kell, ha endód van vagy a gyanúja felmerült!

  1. Vörös húsok
  2. Cukor és azok kül. fajtái
  3. Omega 6 transzzsírokat tartalmazó ételek, mint a napraforgó olaj
  4. Koffein és azt tartalmazó italok, teák, kávé, energiaital, kóla
  5. Csokoládé és ide tartozik a kakaó is
  6. Glutén
  7. Alkohol
  8. Tejtermékek
  9. Szója 10.Hormont tartalmazó ételek

Igen, tudom, hogy amikor ezt végig olvasod, rögtön jön a kérdés, hogy akkor mégis mit ehetek?

A férjem szokott ezzel viccelni, hogy „fényevőnek” kell lenni. A jó hírem az, hogy igen változatosan lehet enni, még akkor is, ha ezeket elhagyod a szokásaid közül. Ráadásul azok az ételek, amelyek jótékonyan hatnak az endometriózisra - még bombaformába tudnak hozni fizikailag is!

Ezen a linken tudsz böngészni, hogy én milyen ételeket szoktam készíteni

http://gladiatorfood.hu/receptek/category/osszes-recept

Én azt javaslom, hogy konzultáljatok orvossal, aki erre specializálódott, mert a helyes táplálkozás csak az egyik pillére ennek a betegségnek!

Puszi Rami!!!!