10 DOLOG, AMI MEGERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZEREDET A ROSSZ IDŐ ELŐTT!

Volt már olyan, hogy ősszel lebetegedtél? Kíváncsi vagy rá, hogy mi lehet az oka? Olvasd tovább, és elmondom, hogy mit tudsz ellene tenni!

Ahogy ősszel elkezdődik az iskola - az időszakos megbetegedések száma is megemelkedik. Szokták mondani, hogy vírusszezon van, és ilyenkor ez teljesen természetes, hogy az ember fia megbetegszik…

Bizonyára te is tapasztaltad már ezt a saját bőrödön, vagy megfigyelted másokon. Aki jó megfigyelő, annak azt is észre kell vennie, hogy vannak olyan emberek, akik - vírus szezon ide vagy oda - ritkán betegednek meg, és ha igen, akkor is olyan enyhe és gyors lesz, hogy az nem számottevő.

Mi lehet az oka, annak, hogy sokan megbetegednek ilyenkor?

Azt tudnod kell, hogy vírusok voltak, vannak és lesznek. Olyan ez, mint a levegő, ott van körülöttünk és ott is lesz. Van, akit legyengítenek és megbetegítenek, és vannak, akikkel pedig nem tudnak mit kezdeni. Akinek erős az immunrendszere - az megfelelően tud védekezni a betegségekkel szemben. Tehát egyéb okok mellett az immunrendszer erősítése minden ember életében egy vezérfonál kell, hogy legyen.
Sajnos az egészég nem Isten adta jogod, és nem is természetes, ezért bizony melózni kell folyamatosan. Persze azt azért tudnod kell, hogy ha szeretnél jó minőségben élni, akkor félre kell söpörnöd a kifogásokat, mint azt, hogy „Erre nincs időm”, „Túl drága” stb. A kifogás és az igazolás még senkinek nem hozta jobb állapotba az életét.

Gondolj csak bele, amikor beteg vagy mennyire megy jól a pénzkeresés, vagy mennyire tudod hasznosan eltölteni az időd? És mennyi pénz költesz el gyógyszerekre? Az egészég a legjobb befektetésed!

Mivel tudod erősíteni és ellenállóvá tenni a szervezetedet?

A napi rendszeres mozgás beiktatása. Itt nem kell feltétlenül kőkemény edzésekre gondolni, ahol mindig meghalsz (persze ha a tested felkészült rá, akkor azért néha ilyet is iktass be). A séta és gyors gyaloglás is kiváló mozgásforma. Ráadásul ingyenes. Egy 30 perc is sokat tud segíteni.

Elegendő és minőségű alvás. Aki jó minőségben alszik - annak a napja is jó minőségben fog telni. Kicsit se értékeld le az alvás jelentőségét! Ez is Ingyen van!!!
A cukros üdítőket cseréld le vízre, és abból igyál eleget. Ne akarj kaktusz lenni, mert te ember vagy, és neked szükséged van vízre! Ez se kerül sokba, és még lehet olcsóbb is mint az üdítő!

Ha teheted minden nap legyél a szabadban és próbálj meg fürödni az őszi napfényben, ami nem csak a D -vitamin felszabadulást serkenti, hanem a lelkedet is simogatja. Nos, ez is Ingyen van!

Próbáld meg elhagyni a káros szenvedélyeidet. Drogok, alkohol, cigi… Ezek nem csak, hogy legyengítenek, de a konyhapénzt is meg tudják nyirbálni.
Ha az 5. pontban megspórolt pénz egy töredékét vitaminokra fordítod, akkor már egy óriási lépést tettél az egészséged javításában!

Minőségi ételeket egyél. A testednek tápanyagra van szüksége, nem pedig üres kalóriákra. Naponta akár egyszer vagy 2-szer is elegendő lenne enned, ami fedezi a szükséges tápanyagokat. Azt szoktam mondani, hogy a minőségi étel nem más, mint olcsó életbiztosítás! A fakanalammal Rami konyhájában ilyen ételek készítek! Iktass be heti rendszerességgel szaunát, mert nem csak méregtelenít, hanem a hideg –meleg váltakozása erősítheti az immunrendszeredet. Ezt ki tudod otthon a zuhany alatt is váltani a hideg és meleg víz váltakoztatásával. Rakj ki rövid és hosszú távú célokat. A célok motiválnak és feltöltenek életenergiával, ami ellenállóvá tesz. Aki célon van az hajt és dolgozik. Egy ilyen embernek - ahogy szokták mondani - „Nincs ideje betegnek lenni!” Tanulj, olvass és képezd magad. A tudás megszerzése és alkalmazása segít elérni a céljaidat, és ezáltal jó mentális –fizikális állapotban tart. Idézd fel, hogy amikor valaha elértél valamit, akkor hogy érezted magad?

Nos, ha ezt a 10 pontot végig olvasod látnod kell, hogy van, ami teljesen ingyenes, és van, ami ugyan igényel némi szervezést, de az is kivitelezhető! Ha már pár ponttal elkezdesz azonosulni és csinálni, akkor már azzal is hatalmas lépéseket tettél az egészséged felé. „Én úgy lógok ki a sorból, hogy nem állok be!”

Minden fogyókúra, a hűtőszekrény nyitogatásával kezdődik…
15 éve azért fejlesztem magam, hogy a mindennapi táplálkozásaink élvezhetőek legyenek.

Meg kell értened, NE FOGYÓKÚRÁZZ!

Válts életformát, élj egészségesen, lakj jól, az étkezéseid alkalmával használj minőségi alapanyagokat.

Nem minden élelmiszer táplálék, de minden táplálék élelmiszer.

Ennek az elvnek mentén élem az életem, és készítem el az emberek kedvenc ételeinek egészséges verzióját!

Tarts velem, irány az egészséges ételek világa!

Puszi!
Rami
A mentes ételek specialistája