Édesburgonyás fasírt (Gluténmentes)

Hozzávalók:
700 g édesburgonya
3 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál himalája só, fűszerpaprika
Ízlés szerint frissen őrölt bors
100 g gluténmentes panírmorzsa
Kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba és megsózzuk. Megvárjuk amíg levet enged, ezután kinyomkodjuk belőle. Ezután a fokhagymák héját eltávolítom és az édesburgonyához reszelem, majd a maradék hozzávalókat is bele rakom, ezt alaposan összekeverem. Vizes kézzel kis golyókat készítek a masszából, enyhén lelapogatom és a panírmorzsába forgatom. Ezután bő kókuszolajban mindkét oldalát ki sütöm. Isteni próbáljátok ki!