Csőben sült kapros karfiol

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
6 dkg kókuszvaj
5 dl mandulatej
35 dkg reszelt növényi sajt
4 evőkanál bambuszrost liszt
1 csokor kapor
Fűszerek:
himalája só,bors,szerecsendió

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és forró sós vízben 15 perc alatt előfőzzük.Ezután kivajazott hőálló edénybe tesszük.Elkészítjük a "besamelt". Egy serpenyőbe dobjuk a vajat kicsit megolvadt utána hozzáadjuk a bambuszrost lisztet és megpirítjuk.Szakaszosan adjuk hozzá a mandulatejet,és nagy lángon,folyamatos kevergetés mellett addig főzzük,míg krémes állagot nem kapunk.Ezután belekeverjük a sajt felét,az apróra vágott kaprot,és sóval,borssal kevés szerecsendióval ízesítjük.Az egészet a karfiolra öntjük,majd a maradék sajtot a tetejére szórjuk.Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.