Brokkoli krémleves pirított baconnel mandulával

Hozzávalók: 1 fej nagyobb brokkoli 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 dl kókusztejszín Fűszerek :himalája só, bors, szerecsendió ízlés szerint 15 dkg szeletelt bacon Mandula ízlés szerint

Elkészítés: A rózsáira szedett brokkolit, a vékony karikákra vágott vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát tegyük fel főni 1,5 liter vízben és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Forraljuk jól össze, és amikor a zöldségek megpuhultak, botmixer segítségével turmixoljuk össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a kókusztejszínt, majd forraljuk fel ismét. Közben a bacon szalonnát zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg. Ha szeretnétek még különlegesebbé tenni a levest akkor a bacon mellett pirított mandulával is megszórhatjuk a levest.