Tepsis bundás kenyér

Hozzávalók:
8 szelet gluténmentes kenyér
8 db tojás
50ml növényi tejszín (ha nem vagy érzékeny sima tejszín)
8 szelet sonka ízlés szerint
Ízlés szerint fokhagyma granulátum
150 g trappista sajt növényi (ha nem vagy érzékeny mehet az állati eredetű sajt )
500 g vegánföl (ha nem vagy érzékeny mehet tejföl)

Elkészítés:
A tojást felverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a kenyérszeleteket, majd közepes hőmérsékletűre hevített kókusz olajban sütjük. Ha elkészült, kiszedjük egy papírtörlőre.

A tetejére tejfölt összekeverjük sóval, borssal és a fokhagymaporral. Egy közepes tepsibe két szelet bundás kenyeret rakunk, erre jöhet a sonka, egy újabb sor kenyér, újra egy sor sonka, végül a maradék kenyér. A végén leöntjük a tejföllel, megszórjuk a sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.