Sült Csirkés Brokkolis nokedli

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj (kókuszvaj)
1 fej hagyma
600 g csirkemellfilé
himalája só, őrölt bors
800 ml mandulatej
400 g brokkoli
300 g vegán növényi cheddar sajt
1 púpozott ek. bambuszrostliszt liszt vagy mandulaliszt
150 ml növényi tejszín
Ízlés szerint szerecsendió
1 csokor friss petrezselyemzöld
3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

Nokedli:
2 db tojás
1 púpozott tk himalája só víz
500 g mandulaliszt

Elkészítés:
A nokedli ragujához először a zúzott fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd mehet rá a finomra vágott hagyma. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a hagymás alapra tesszük, majd alaposan átpirítjuk. Felöntjük a mandulatejjel, beleszórjuk a rózsákra szedett brokkolit, majd ha felforr, hozzáadjuk a lereszelt, liszttel elkevert cheddart, és felöntjük a növényi tejszínnel is. Fűszerezzük a szerecsendióval és csak addig főzzük alacsony lángon, hogy a brokkoli még roppanós legyen. Egy nagy lábasban vizet forralunk egy nagy csipet sóval. A nokedlihez a tojást és a sót elkeverjük a vízben, majd ezt a keveréket ráöntjük a mandulalisztre és gyorsan összedolgozzuk. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk. 6-8 percig főzzük, majd szűrőkanállal átszedjük a sajtos mártásba. Kókuszzsírral kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd rázogatva elegyengetjük benne, hogy mindenhova jusson belőle. A mártásos galuskába keverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd a tepsibe szedjük, a tetejére sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Isteni finom!