Tojásmentes Tejmentes húsvéti "sárga túró"

Hozzávalók:
200 g köles
500 ml koko kókusztej
2 vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet kurkuma
1 fél citrom leve
Ízlés szerint eritrit ( nálam 5 evőkanál )
Ízlés szerint mehet bele mazsola. Én nem szeretem így nálam kimaradt.

Elkészítés:
Alaposan mossuk át a kölest, majd tegyük fel háromszoros mennyiségű folyadékban főni a sóval, édesítővel, kurkumával fedő alatt főzzük puhára kb. 20-25 perc alatt. Öntsünk hozzá a koko kókusztejet. Végül keverjük hozzá a többi hozzávalót is citromlé, citromhéj, pici só és ha szeretnétek akkor mazsolát. Kanalazzuk át egy tálkába, hűtsük le, majd tegyük lefedve hűtőbe. Picit hadjuk állni és máris fogyaszthatjuk.