Tojásmentes Tejmentes húsvéti "sárga túró"
Hozzávalók:
200 g köles
500 ml koko kókusztej
2 vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet kurkuma
1 fél citrom leve
Ízlés szerint eritrit ( nálam 5 evőkanál )
Ízlés szerint mehet bele mazsola. Én nem szeretem így nálam kimaradt.
Elkészítés:
Alaposan mossuk át a kölest, majd tegyük fel háromszoros mennyiségű folyadékban főni a sóval, édesítővel, kurkumával fedő alatt főzzük puhára kb. 20-25 perc alatt. Öntsünk hozzá a koko kókusztejet. Végül keverjük hozzá a többi hozzávalót is citromlé, citromhéj, pici só és ha szeretnétek akkor mazsolát.
Kanalazzuk át egy tálkába, hűtsük le, majd tegyük lefedve hűtőbe. Picit hadjuk állni és máris fogyaszthatjuk.
További bejegyzések
Ha megéheztél
Ha a cikkek alapján már tudod, hogy a minőségi és egészséges élethez elengedhetetlenek a megfelelő táplálkozási szokások, akkor gyere el hozzánk a Gladiátor Bistróba, ahol az ételeket újragondoltuk, és mentes formában az asztalodra varázsoltuk! Vagy rendeld házhoz az egészséget a Wolton!